Lær navigation til søs

Hvis du ønsker at tage et duelighedsbevis, skal du igennem en teoretisk delprøve, hvor du får testet din navigation til søs. Hos Vand og Liv underviser jeg, Henning Suhr, dig i kunsten at kunne navigere i søkort, nationale og internationale søvejsregler samt de forskellige typer af afmærkninger. Du kommer bl.a. til at blive testet i fyr- og farvandsafmærkning og får en stor knowhow inden for stedsbestemmelsesmetoder. På den måde bliver du udrustet til at kunne finde vej, selvom der er lange udsigter til kyster og landskaber.

Navigation til søs er en kunst, der skal læres at mestre – og her står jeg til rådighed til at være behjælpelig med netop dette. Du skal dog også selv være indstillet på, at kurset kræver, at du kommer til at have hjemmearbejde igennem hele kurset. Jeg skal desuden nok sørge for at tilpasse undervisningen i navigation til søs til de pågældende deltagere, så vi er sikre på, at alle er med – men også at vi kan gå videre med andet stof, hvis hele holdet er skarpe til et bestemt område inden navigation.

Kurset pensum følger det, som Søfartsstyrelsen har fastsat for kurser i navigation til søs, hvilket bl.a. også indbefatter miljøbestemmelser og kursudsætninger.

 

Den afsluttende prøve i navigation til søs

Efter du har fuldført kurset, er du klar til at tage den afsluttende teoretiske delprøve som en del af duelighedsbeviset. Denne prøve aflægges sidste dag på kurset. Til denne delprøve vil du blive testet i en række opgaver teoretisk, men du vil også skulle overhøres mundtlig i forhold til den sejlads planlægningsopgave du har forberedt på kurset